Novosti

23.09.2016.

Što sve može Cortana?

Cortana je jedna od najnovijih mogućnosti Windows 10 sustava. To je digitalni asistent koji je sada prisutan i na pametnim telefonima. No, Cortana je puno više od glasovnog asistenta jer vam omogućava stvaranje naredbi kao i tekstualno pretraživanje.


Podsjetnici

Cortana ima snažni sustavom podsjetnika koje možete definirati do najsitnijih detalja. Kreirajte prilično detaljne napomene. Primjerice, možete zatražiti podsjetnik u određeno vrijeme, kada razgovarate s nekom osobom, na određenoj lokaciji.

Precizno? Sigurni smo da će zaposleni ljudi znati cijeniti ovakve mogućnosti.

Pretraživanje prirodnog jezika

Za razliku od drugih pretraživača, u Microsoftu su se potrudili kako bi razvili pretraživanje putem prirodnog jezika. To znači da s vašim digitalnim asistentom možete komunicirati svakodnevnim govorom, odnosno nije potrebno izgovarati fraze.

Ne znate kako se zove pjesma na radiju?

Pitajte Cortanu! Kao i svi drugi digitalni asistenti i Cortana može prepoznati pjesmu koja trenutno svira i javiti vam naziv i izvođača.

Pitajte ju bilo što!

Ovaj digitalni asistent izvodi preračune i kalkulacije. Preračunava mjerne jedinice i valute. Također, ako često putujete sigurno će vam dobro doći mogućnost praćenja letova, vremena polijetanja i vremena ukrcaja kao i odlična GPS navigacija.

Otvaranje pojedinih programa

Nerijetko korisnici pametnih telefona pune svoj uređaj s velikim brojem aplikacija. Kako ne bi morali pretraživati po mobitelu, samo trebate zatražiti Cortanu da automatski otvori aplikaciju.

Cortana je zaista koristan digitalni asistent. Tražite ju da vam ispriča priču i vic ili da vas samo iznenadi s nečim.

Mobis electronic prodajne lokacije:
Webshop
033/712 080

Antuna Branka Šimića 2a
71000 Sarajevo
033/712 080

 


Mobi rječnik

Mobi rječnik
Prikaži sve

Odaberite slovo