Novosti

20.09.2016.

Što je to VR?

Virtualna realnost, proširena stvarnost ili VR jedna je od najzanimljivijih mogućnosti koje nam tehnologija trenutno pruža. Ako ne znate što je to točno ili što vam ona može ponuditi, došli ste na pravo mjesto.

Što je to VR?

Virtualna realnost, skraćeno VR je trodimenzionalni, kompjutorski okoliš kojeg je moguće istražiti i s kojim je moguće stvoriti interakciju. Na taj način postajete dio virtualne stvarnosti, gledate video, fotografije ili filmove i radite niz aktivnosti poput igranja igara.

VR je postao svima dostupan dolaskom VR naočala. Njih je moguće podijeliti u dvije osnovne skupine, to su mobilne ili spojene s nekim drugim uređajem poput računala ili igraćih konzola putem kabla. Ovaj drugi tip naočala pretežno je prilično skup, velik i nepraktičan za svakodnevno korištenje.


Alcatel VR

Alcatel VR naočale napravljene su specijalno za pametni telefon Alcatel IDOL 4+ što donosi brojne prednosti. Takve naočale moguće je koristiti odmah te nije potrebno napraviti nikakve dodatne instalacije ili prilagodbe. VR sadržaj je predinstaliran i pokreće se odmah umetanjem telefona u naočale.

Uz pomoć ovog VR-a možete pregledavati Internet, gledati filmove ili igrati igrice s boljim i življim bojama, a da pritom zadržavate visoku efikasnost baterije. Dostupan je za 2D i 3D sadržaje.


Za razliku od drugih i često jeftinijih verzija, ovaj VR je izrađen od izdržljive plastike i elegantnog je izgleda. Remenje je moguće prilagoditi svakom korisniku za što ugodnije nošenje.

Na donjoj strani VR naočala nalaze se dva gumba za upravljanje naočalama. Desna tipka pokreće i označava pojedine funkcije, a lijeva tipka vraća korake unatrag.

Prednosti korištenja ovakvog paketa je u tome što Alcatel IDOL 4+ dolazi s predinstaliranim sadržajima poput igara i videa. Također, IDOL 4+ ima u potpunosti reverzibilno sučelje (dva mikrofona i dva zvučnika za razgovore). Reverzibilan je na tri načina tako što se zvuk kreće s lijeva na desno, naprijed prema natrag te čak ''naopako''. Ovaj smartphone nudi prekrasan zaslon, profesionalnu kameru i vrhunsko audio iskustvo.

Mobis electronic prodajne lokacije:
Webshop
033/712 080

Antuna Branka Šimića 2a
71000 Sarajevo
033/712 080
 

Mobi rječnik

Mobi rječnik
Prikaži sve

Odaberite slovo